Αρχική Χάρτης Πλοήγησης Αναζήτηση
 
,

 

Ο Αναπληρωτής Υπουργός ΠΕΚΑ κ. Νίκος Σηφουνάκης προέβη στην παρακάτω δήλωση σχολιάζοντας ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας σχετικά με το Χωροταξικό Σχέδιο για τον Τουρισμό.

«Η Νέα Δημοκρατία κρούει για άλλη μια φορά ανοιχτές θύρες.

Το ΥΠΕΚΑ ως είχε χρέος επεξεργάσθηκε κατ’ αρχήν ένα σχέδιο αναθεώρησης του Χωροταξικού για τον Τουρισμό. Προς τούτο, συνεργάσθηκε με όλους τους φορείς και το προσχέδιο  αναρτήθηκε σε διαβούλευση στο διαδίκτυο.

Το σχέδιο παρουσιάσθηκε στους φορείς από τους Ειδικούς Συμβούλους, αλλά και στα κόμματα για να εκφρασθούν και βεβαίως ζήτησε  και από την Νέα Δημοκρατία να καταθέσει τις θέσεις της.

Αντί λοιπόν να συμμετάσχει στην υπό εξέλιξη συζήτηση, η Ν. Δημοκρατία καταγγέλλει. Γίνεται κατανοητό ότι εξακολουθεί να βρίσκεται σε μια κυβέρνηση συνεργασίας, την οποία αντιπολιτεύεται. Λησμονεί όμως ότι είναι αυτή που πραξικοπηματικά τις παραμονές εκλογών του 2009 δημοσίευσε - παρά την καθολική αντίδραση όλων των φορέων του τουρισμού και των κομμάτων - το Χωροταξικό της για τον Τουρισμό, που τόσα προβλήματα δημιούργησε και είναι επιτακτική η ανάγκη αναθεώρησή του.

Είναι λυπηρό ότι ο Πρόεδρος του ΣΕΤΕ, που του έγινε ξεχωριστή παρουσίαση του σχεδίου, και το ΥΠΕΚΑ  ανέμενε τον προσδιορισμό της επόμενης συνάντησής μαζί του, προτίμησε μήνες μετά – στην ουσία προεκλογικά – να συνηγορήσει να συμπορευθεί δηλαδή στον μηδενισμό της Νέας Δημοκρατίας. Αντιλαμβανόμαστε τους λόγους που υπογόρευσαν την συμπόρευση αυτή.